Midden op een winterdag

Kerstgezang en hoorngeschal!

Oude en nieuw kerst- en adventsmuziek van (Nederlandse) componisten met onder andere verrassende eigentijdse zettingen van bekende kerstliederen.

Stille nacht, maar dan anders. Hoe leit dit kindeken, zoals u het zelf nooit zingt. Enkele ‘O antifonen’ van de Arnhemse componist Strategier. Hodie Christus natus est van Sweelinck. Nederlandse muziek die Kamerkoor Novo Cantare op 28 november in Blomberg in Duitsland liet horen in ‘Midden in de winternacht’, het samenwerkingsconcert met het Duitse collega-koor iuvento musica. Maar ook Stars van de Letse componist Ešenvalds en het tedere The lamb van Tavener.
Van alles wat, eigenlijk gewoon mooie kerstmuziek!
Voor ons Nederlandse publiek hebben wij hoornist Jasper Arts gevraagd om een bijdrage aan dit programma. Afwisselend was u op deze wintermiddag kerstgezang en hoorngeschal te horen, en ook een combinatie van beide.

Met medewerking van Het Eldens Hoornkwartet o.l.v. Jasper Arts. Zij speelden werken van Bach, Haydn, Grieg, Cofield, Bruckner, Dieterich en Mendelssohn.

We zongen liederen van Röntgen, Sweelinck, Tavener, Debie, Ešenvalds, Strategier en arrangementen van  Hendrik Andriessen en Vic Nees. Samen met de hoornisten: Wyntin, MacMillan, Mul.

zondag 13 december 2015, 15.00 uur
Lutherse Kerk,  Arnhem

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

13 december 2015