Dunkler Lichtglanz – Shining Night

Duitse romantiek en modern Amerikaans

Licht én donker: een oer-paradox en een bron van inspiratie voor wetenschap, religie, filosofie en kunst. Dus ook voor dichters en componisten!
De nacht en de maan: dood, afscheid, oorlog, maar ook liefde, troost en overgave. De dag en de zon: een ode aan het licht en de schepping, geboorte, leven en – weer – liefde.
De tegenstelling dag en nacht, donker en licht is van alle tijden. Wij zongen stukken uit de Duitse romantiek, maar ook van hedendaagse Amerikaanse componisten. Steeds geïnspireerd door het duo duisternis-lichtglans, met vele religieuze en wereldse associaties. De liefde keert telkens terug, vol van paradoxen, zoals in Dunkler Lichtglanz van Schumann: Süße Galle, holde Pein, (…) Das kannst, Liebe, du nur sein.
Pianist Bart Coenen speelde solostukken die bij het thema passen. Zoals de Mondscheinsonate! Ook begeleidde hij het koor in een aantal werken.

Een romantisch concert met scherpe randjes …

Wij zongen stukken van Barber (met piano), Reger, Rheinberger, Lauridsen (met piano), Whitacre, Forrest, Schubert (met piano), Mendelssohn en Schumann.
Bart Coenen speelde solostukken van Chopin (Nocturnes), Albéniz en Beethoven.

zondag 31 mei 2015, 15 uur
Kerk Schaarsbergen

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

31 mei 2015