Just beautiful

Gewoon mooie muziek, mooi gezongen

Dit keer geen samenhang in thema, genre of tijdperk, maar gewoon mooi zingen, dat was het idee. Bij enkele stukken lieten we ons begeleiden door het aanstormende Arnhemse pianotalent Ischico Velzel, die ook als soliste optrad. Genieten dus!
We zongen religieuze, wereldse, oude, romantische, hedendaagse en volksmuziek van uiteenlopende componisten als Debussy, Pärt, en Whitacre. Stukken die soms al eerder op het repertoire stonden en tot onze favorieten behoren. De uitdaging zat dan ook niet zozeer in de moeilijkheid, maar in de muzikale afwerking. Twee liederen werden overigens door het publiek gekozen via een stemming op de website!
En het zeehondje? Dat stond op het programma (Seal Lullaby van Whitacre). Net als stukken van Dvořák/Janáček (Drie liederen uit Moravië), Badings (Finnigan’s Wake), De Kinkelder, Rachmaninoff, Mendelssohn, Kreek, Rutter, Debussy, Guerrero en Lauridsen.
Ischico speelde solostukken van Brahms, Ravel en Debussy en begeleidde ons bij Whitacre en de tango Neergeslagen ogen van Dolf de Kinkelder.

Zondag 26 januari 2014, 15.00 uur
Dominicanenklooster, Huissen

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

26 januari 2014