Lux mysteriorum

Samen met Koor Divertimento brengen we op zaterdagavond 23 (Velp) en zondagmiddag 24 november (Arnhem) een concert dat in het teken staat van advent. 'Lux' - het licht - de geboorte daarvan en ook het licht van mysterie en raadselen speelt in verschillende liedteksten een rol.

Het dubbelkorige 'Ave regina' van De Victoria, waarin de twee koren elkaar aanvullen en afwisselen, is een van de hoogtepunten. Ander hoogtepunt is zeker de levendige en virtuoze achtstemmige compositie die de hedendaagse componist Ola Gleilo op een middeleeuwse tekst over legendarische fabeldieren maakte.
Daarnaast staan er enkele achtstemmige stukken op het programma van de romantische componisten Mendelssohn en Becker, waarin de volle bezetting van bijna 60 zangers indrukwekkend tot uiting komt.
De koren zingen ook elk een eigen repertoire en ook dat is heel gevarieerd. Van oud (Josquin, Tallis, Sweelinck) tot hedendaags (Whitacre en Sisask).

Een zeer afwisselend concert, dat een ander licht werpt op de donkere dagen voor kerst!

Reserveer hier kaarten voor 23 november:

reserveerknop

Datum
Tijd
20.00 uur
Locatie
Grote Kerk Velp
Toegang
Inclusief pauzedrankje € 15,- aan de zaal; € 12,50 voorverkoop; studenten en scholieren € 7,50; kinderen onder de 12 gratis