Concertarchief

 • Lux mysteriorum

  Samen met Koor Divertimento brachten we op zaterdagavond 23 (Velp) en zondagmiddag 24 november (Arnhem) een programma dat in het teken stond van de naderende advent, met een belangrijke rol voor  'Lux' - het licht - de geboorte daarvan en ook het licht van mysterie en raadselen.
  We zongen stukken in grote bezetting daarnaast zong elk koor eigen repertoire.

  Datum
  Tijd
  20.00 uur
  Locatie
  Grote Kerk Velp
  Toegang
  Inclusief pauzedrankje € 15,- aan de zaal; € 12,50 voorverkoop; studenten en scholieren € 7,50; kinderen onder de 12 gratis
 • Jubileumconcert 29 juni 2019: Uit Mijn Stad

  Met onze thuisbasis Arnhem en ons overwegend Arnhemse publiek hebben we gekozen voor een programma met muziek van Arnhemse componisten. Nog helemaal niet zo makkelijk... Dolf de Kinkelder heeft voor ons een compositie geschreven op een gedicht van stadsdichter Jesse Laport. Van onze componerende oud-koorleden Lara Frank en Jonas Waldow zongen we recent werk. Andries van Rossem en Herman Strategier ontbraken ook niet in het programma. 

  Datum
  Tijd
  19.30 uur
  Locatie
  Koepelkerk, Jansplein 60, Arnhem
  Toegang
  € 15,- aan de zaal; € 12,50 voorverkoop; € 10 studenten en scholieren; gratis voor kinderen onder de 12
 • Hongaarse lente

  Ónze Hongaarse lente was gevuld met muziek: bekende en onbekende werken, wereldlijk en religieus. Natuurlijk van de Grote Drie: Liszt, Kodály en Bartók. Maar ook van de iets minder bekende Farkas, Bárdos en Orbán, die zich behalve door de traditie ook door de jazz lieten inspireren. En van Ligeti, een vroege compositie met de hem typerende toonclusters.

  M.m.v. pianiste Ischico Velzel. Zij trad al eerder met ons op. Zij speelt muziek van Franz Liszt en enkele stukken uit haar eindexamenprogramma voor ArtEZ (2018).

   

  Datum
  Tijd
  15.00 uur
  Locatie
  Diaconessenkerk, Izaak Evertslaan 11, Arnhem
  Toegang
  10 euro (aan de kassa 12 euro; kinderen en studenten: 5 euro)
 • niet te Missen: Zelenka en Bach

  Op zaterdag 4 november voerden we de monumentale Missa Omnia Sanctorum uit van Jan Dismas Zelenka. Hij wordt ook wel de 'Tsjechische Bach' genoemd. Uiteraard combineerden we dat met een mis van de 'echte' Bach.
  M.m.v. barokorkest 'Concerto Barocco', Marjon Strijk (sopraan), Jan Kullmann (alt), Falco van Loon (tenor) en Michiel Meijer (bas).
  Dit project werd mogelijk gemaakt door onder andere het VSBfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.


   

  Datum
  Tijd
  20.15
  Locatie
  Lucaskerk Elden, Rijksweg-West 52, Arnhem
  Toegang
  20 euro (kinderen en studenten: 10 euro)
 • Frühling und Freundschaft

  Op 18 maart 2017 gaven we een gezamenlijk concert met Meisterchor iuvento musica uit Blomberg. Novo Cantare zong wonderschone madrigalen van onder andere Monteverdi en Lauridsen. Iuvento musica zong onder andere muziek van Joseph Rheinberger, Lauridsen en Coldplay. Natuurlijk klonk er ook een gezamenlijk geluid.

  Datum
  Locatie
  Opstandingskerk, Rosendaalseweg 505, 6824 KL Arnhem
  Toegang
  € 10, kinderen en studenten € 5
 • Concert te Rheden

  Op 27 november zongen we een aantal stukken uit ons vorige programma 'Nordic Singing', aangevuld met nieuw repertoire. We hebben ons daarbij onder andere gericht op composities die gebaseerd zijn op het werk van William Shakespeare in het kader van zijn 400e sterfjaar. Zo brachten we drie van de vier 'Shakespeare Songs' van componist Jaakko Mäntyjärvi (*1963) ten gehore. Het concert maakte deel uit van een bestaande concertserie georganiseerd door een culturele werkgroep van de Rhedense Dorpskerk. Zie: www.dorpskerkrheden.nl

  Datum
  Tijd
  15.30
  Locatie
  Dorpskerk, Dorpsstraat 51, 6991 HE Rheden
 • Concert te Aerdt

  Op 13 november zongen we een aantal stukken uit ons vorige programma 'Nordic Singing', aangevuld met nieuw repertoire. We hebben ons daarbij onder andere gericht op composities die gebaseerd zijn op het werk van William Shakespeare in het kader van zijn 400e sterfjaar. Zo brachten we drie van de vier 'Shakespeare Songs' van componist Jaakko Mäntyjärvi (*1963) ten gehore. Het concert maakte deel uit van een bestaande concertserie georganiseerd door de Kunstkring Het Gelders Eiland. Zie www.kunstkringhge.nl/concerten.html

  Datum
  Tijd
  16.00 uur
  Locatie
  Kerk van Aerdt, Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt
 • Nordic Singing

  Met het programma Nordic Singing zongen wij ons in grote stappen door het noordelijke muzikale landschap. Van weemoedige volksmuziek tot een vrolijk danswijsje. Van vroegbarokke kerkmuziek tot romantisch ‘klassiek’ en verstilde klanken. We zongen muziek van onder meer de Estse compontist Arvo Pärt, de Noorse componist Edvard Grieg,  de Deense componist Per Nørgård en de Letse componist Pēteris Vasks.

  Oleg Lysenko leverde een bijzondere bijdrage aan dit concert met de bajan (Russische knopaccordeon) en accordeon. Hij begeleidde ons in enkele stukken en speelde solo.

  Datum
  Tijd
  15.00 uur
  Locatie
  Opstandingskerk, Rosendaalseweg 505
  Toegang
  12,50 (kinderen 5 Euro)
 • Midden op een winterdag

  Op het programma stond oude en nieuw kerst- en adventsmuziek van (Nederlandse) componisten met onder andere verrassende eigentijdse zettingen van bekende kerstliederen.

  Met medewerking van het Eldens Hoornkwartet van Jasper Arts (http://www.jasper-arts.nl/).

  Datum
  Tijd
  15.00 uur
  Locatie
  Lutherse Kerk, Spoorwegstraat 8, 6828 AS Arnhem
  Toegang
  12,50
 • Gastoptreden Kekerdom

  In het kader van de afgeronde restauratie van het orgel in de Laurentiuskerk te Kekerdom gaf Novo Cantare aldaar een concert. Samen met organist Hans Spierings zongen we onder andere twee koralen van Bach. Daarnaast zong Novo Cantare een selectie van stukken uit ons vorige concert 'Dunkler Lichtglanz, Shining Night'.

  Datum
  Tijd
  15.00 uur
  Locatie
  Laurentiuskerk, Duffeltdijk 11, Kekerdom